Начало Новини Актуално Община Стара Загора спечели проект в областта на туризма за близо 4,5 млн. лева

Община Стара Загора спечели проект в областта на туризма за близо 4,5 млн. лева

Актуално
Антични паметници

Проектът на Община Стара Загора Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция, е одобрен. Той ще бъде финансиран по ОП Регионално развитие и общата му стойност е  4 387 493 лв. Така Община Стара Загора е редом до водещите общини в страната, чиито проекти за популяризиране на туристически и културни дестинации и обекти ще бъдат финансирани с общо 162 млн.лв.

Архитектурната част на оригиналния проект за „оживяване” на Античния форум в Стара Загора е дело на проектантски колектив с ръководител арх. Бисер Хантов. Ръководител на проекта е инж. Ангел Стоманярски – началник отдел в Дирекция Строителство и инвестиции, събощиха от пресцентъра на общината.

Проектът на Община Стара Загора Превръщане на културно-исторически паметници от античния период на Стара Загора в туристическа атракция бе обсъждан на заседания на Консултативния съвет по туризъм  и Обществен съвет по устройствени и естетически проблеми на градската среда към Община Стара Загора.

Още новини