Начало Новини Актуално Община Стара Загора спечели приз в категория Култура и туризъм на Националния конкурс Кмет на годината

Община Стара Загора спечели приз в категория Култура и туризъм на Националния конкурс Кмет на годината

Актуално

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и екипът му спечелиха първо място в категория Туризъм и култура в раздел Голяма община в тазгодишното издание на Националния конкурс Кмет на годината 2021г.

Отличието беше връчено на ресорния зам.-кмет Милена Желева на тържествена церемония в столицата днес. Наградата връчи Стоян Сталев от Геотехмин.

Искам първо да благодаря на организаторите. Кметовете в общините имат нужда от подкрепа, и то да я чувстват постоянно. Благодаря на всички, които са гласували, и на екипа на общината, защото един човек не може да направи нищо сам. Културата и туризмът са двата сектора, които най-силно усетиха тежестта на пандемията. През изминалите месеци ние предприехме много нови инициативи и стимулирахме събитийния туризъм. В Община Стара Загора след две години на пандемия през месец юли успяхме да възвърнем нивата нощувките, които сме имали през 2019 година, каза зам.-кметът Милена Желева. От думите ѝ стана ясно, че се инвестира в ремонт на културните институции като Летния театър, Драматичния театър Гео Милев, както и в обновяване на емблематични за града места като парк Митрополит Методий Кусев и създаването на нови артистични пространства.

Конкурсът Кмет на годината се организира за девета поредна година от Портала на българските общини Kмета.бг. През годините Кмет на годината се превърна в събитие както за гражданите на България, така и за градоначалниците, оценявайки ползотворната работа и инициативи, които те провеждат на общинско ниво.

Още новини