Начало Новини Актуално Община Стара Загора си иска летището и терена на бившите артилерийски казарми

Община Стара Загора си иска летището и терена на бившите артилерийски казарми

Актуално

Стара ЗагораНа 19 август ще се проведе извънредна сесия на Общински съвет - Стара Загора поради необходимостта от актуализация на общинския бюджет, породена от промените в държавния бюджет. На обсъждане ще бъде подложено и искането на Общината за управление и стопанисване на имоти като Летище - Стара Загора и бившите артилерийски казарми.

На мястото на бившите артилерийски казарми, ако МО се съгласи да даде този терен, намерението на Общината е да бъде построена многофункционална спортна зала с над 5000 места, която ще се използва и за провеждане на концерти на закрито. Ще бъде направено и крайно нужното отваряне на ул. „Христо Ботев" в тази й част, пише вестник Национална бизнес поща.
Що се отнася до летището, сградите и хангарите са собственост на Министерство на транспорта, а полосата е на Министерство на отбраната. С предоставянето на частта на транспортното министерство проблеми на практика няма. Идеята е, ако не бъде дадено на концесия, летището да заработи поне като карго летище, обясни зам.-кметът на Община Стара Загора Велизар Балабанов. За реализация на тези си идеи, както и за развитието на индустриалната зона и др., Община Стара Загора работи максимално активно законопроектът за публично-частното партньорство, за който тя е инициатор, да влезе в пленарна зала още на първите сесии през есента.

Още новини