Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще реализира проект за интегриране на деца от етническите малцинства

Община Стара Загора ще реализира проект за интегриране на деца от етническите малцинства

Актуално
Загорка

Община Стара Загора ще реализира проект Заедно напред по оперативна програма Развитие на човешките ресурси, схема Интеграция на децата и учениците от етническите малцинства в образователната система. Проектът ще се изпълнява съвместно с Първо основно училище Георги Бакалов. Той е на стойност 143 183 лева и ще се реализира в рамките на 15 месеца.

В рамките на проекта децата и учениците на Първо основно училище Георги Бакалов ще бъдат включени в различни извънкласни форми на обучение, които ще спомогнат за по-доброто и по-бързото им интегриране в образователната система. За тази цел ще бъдат създадени различни извънкласни клубове, в които всяко дете ще може да се включи в зависимост от неговите интереси.

Ще бъдат организирани две тържества – за Коледа и за края на учебната година, където децата ще имат възможност да представят пред своите родители постиженията си в направлението, което са избрали. Ще бъде организирана екскурзия за запознаване с културно–историческото наследство на България.

Още новини