Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще развива туризъм с европейски средства

Община Стара Загора ще развива туризъм с европейски средства

Актуално

Община Стара Загора ще развива туризъм с европейски средства

Община Стара Загора спечели проект Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите. Договорът за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по ОП Регионално развитие ще бъде подписан от кмета Живко Тодоров на 13 август, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Официалната церемония по сключването на договори и връчване на чекове на бенефициентите ще се състои в Добрич, в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма Регионално развитие Деница Николова.

Основните дейности, които ще бъдат изпълнени по проекта, са насочени към развитието на регионален туристически продукт и целят повишаване ефективността на регионалния туристически маркетинг. За целите на създаване на общ туристически район е формирано партньорство с общините Нова Загора и Раднево. Общият размер на финансирането по Оперативна програма Регионално развитие е 470 672 лева, от които безвъзмездната финансова помощ е 447 138 лева (95%), а съфинансирането от страна на кандидата – 23 533 лева, от които 5% за Стара Загора и по 3% за общините Нова Загора и Раднево.

Още новини