Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще предлага електронни услуги

Община Стара Загора ще предлага електронни услуги

Актуално

Секретарят на община Стара Загора Николина Горова представи проекта Община Стара Загора – за по-добро административно обслужване чрез Електронното правителство, финансиран по Оперативна програма Административен капацитет (ОПАК). Имаме амбицията Стара Загора да стане най-доброто място за предоставяне на електронни услуги и да бъдем пилотна община в реализацията на подобен проект – каза Николина Горова, съобщиха от пресцентъра.

На 16 декември се отварят офертите на общо 8 фирми. Сред тях и дружество от Дортмунд, Германия, закупило тръжна документация за участие в процедурата по възлагане изпълнението на проекта. Целта му е след приключването коренно да се промени начинът, по който Общината предоставя услуги на гражданите – каза заместник-ръководителят на проекта Георги Симеонов, директор на Дирекция Устойчиво развитие и евроинтеграция в Община Стара Загора. Информационната система на Общината ще бъде свързана с Търговския регистър, БУЛСТАТ и ЕСГРАОН и ще се обменят данни в условията на информационна сигурност.
В началото на реализацията ще бъдат уточнени, кои услуги от общо над 500, предоставяни от общинска администрация, ще могат да се извършат по електронен път.
Проектът Община Стара Загора – за по-добро административно обслужване чрез Електронното правителство е със срок за изпълнение - 12 месеца и обща стойност 2 368 586.40 лв.

Още новини