Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще постави кучешки тоалетни на местата за разходка на домашни любимци

Община Стара Загора ще постави кучешки тоалетни на местата за разходка на домашни любимци

Актуално

кучешки тоалетни Стара Загора

Куче, водено на повод, може да бъде разхождано без ограничения на територията на Стара Загора. Забранителните табели в парк Митрополит Методий Кусев, или в други райони в града, указват само, че на това място домашните любимци не могат да се пускат на воля. Това, обаче, не ограничава свободното преминаване на стопаните с кучета на каишка.

Тези уточнения в режима им на движение на територията на града бяха направени по време на първата по рода си среща на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и зам.-кмета Йордан Николов с група собственици на домашни кучета, организирана във Фейсбук, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Натрупаното напрежение беше разсеяно и с уточнението, че на въпросните табели ще се добави информация, че забраната е само за пускането на кучетата на свобода. Контролните органи също ще бъдат информирани за това, обещаха общинарите. На срещата присъстваха представители на звената Инспекторат, Екоконтрол, Опазване на обществения ред , Зоопарка и Приюта за кучета. Общо 12 са местата в града, където кучетата могат да се разхождат на воля. До два месеца те ще бъдат съоръжени с огради, тоалетни за любимците, осветление и пейки за отдих, обеща кметът.

Сотир Ефтимов, треньор на кучета, от името на гостите определи срещата като много добра и увери домакините, че част от въпросите, които са запалили Фейсбук, са отпаднали. Той пое ангажимент да координира подготовката на предложение до Общинския съвет за промяна в Наредбата за отглеждане на животни на територията на Стара Загора, за да се избегнат съществуващите в сегашната противоречия, по мнението на стопаните на кучета.

Кметът Живко Тодоров подчерта, че е доволен от проведената среща и увери присъстващите, че винаги е готов за диалог по важните за града теми.

Още новини