Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще подкрепя проекти за осигуряване на младежка заетост

Община Стара Загора ще подкрепя проекти за осигуряване на младежка заетост

Актуално

Община Стара Загора подкрепя проекти осигуряване младежка заетостДискусия на тема Младежка заетост се проведе в Община Стара Загора с участието на неформална група Каузарите, представители на местната власт, институциите и бизнеса. Участниците дебатираха връзката между образованието, изискванията на фирмите за уменията и компетенциите при наемане на нови служители и очакванията на младите хора за реализация на трудовия пазар у нас.

Организаторите запознаха присъстващите с проекта Млад и зает, финансиран по програма Младежта в действие. Те представиха статистика за младежката безработица в област Стара Загора и кратка презентация на програмите и мерките от Агенцията по заетостта.

Представители на НФГ Каузарите коментираха представената статистика и възможности за стимулиране на младежка заетост – предстоящи европейски програми и други мерки. Ресорният зам.-кмет на община Стара Загора Иванка Сотирова изрази подкрепата на общинското ръководство за осигуряване на младежка заетост и готовността за изпълнение на проекти, ориентирани към нея.

Бяха споделени добри практики на стажантски програми от страна на бизнеса, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Още новини