Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще обжалва решението на съда за клуба на ДПС

Община Стара Загора ще обжалва решението на съда за клуба на ДПС

Актуално

Категорични сме, че ще обжалваме решението на Административния съд, което на 29 октомври обяви за незаконосъобразна заповедта на кмета на община Стара Загора проф. Светлин Танчев за изземване на предоставения за клуб на ДПС общински имот. Заповедта бе издадена въз основа на факта, че общинската организация на тази партия го е дала за стопанисване под наем на частен бизнесмен, който е направил от него кафене.

Това съобщи зам.-кметът на община Стара Загора Велизар Балабанов и допълни, че този факт бил установен от проверка на Сметната палата.
От своя страна областният лидер на ДПС Халил Летифов заяви, че е доволен от съдебното решение, и бе категоричен, че мотивите на Общината за изземването на клуба не отговаряли на истината. За доказателство на думите си той посочи мотивите за съдебното решение, в които според него било вписано, че част от документацията на общинската организация още се намирала в запечатаното помещение.
"Ние по никакъв начин не сме оказвали някакъв натиск върху съда, за да вземе това решение, той е независима институция, която ДПС като демократична партия уважава", каза още Летифов.
Областният лидер на Движението уточни, че партията му е търсила своите права в рамките на закона и се надява по-горната съдебна инстанция да потвърди решението на старозагорските магистрати.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини