Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще кандидатства с проект за регионален туризъм

Община Стара Загора ще кандидатства с проект за регионален туризъм

Актуално
Заседание

Община Стара Загора ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от 500 000 лева по проект Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите по ОП Регионално развитие. Партньори на Стара Загора са общините Нова Загора и Раднево.

По този повод се проведе публично обществено обсъждане с участието на представители на партньорите, на неправителствени организации, Тракийския университет, музейни работници, хотелиери от региона, медии и граждани.

Консултантът по проекта Андрей Горанов представи маркетинговите проучвания, направени във връзка с проекта, както и допустимите дейности, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Целта на проекта е превръщането на множеството исторически, културни и природни забележителности в района в привлекателни и предпочитани дестинации за наши и чужди туристи, предлагане на по-качествени туристически продукти и услуги, увеличаване на легловата база и подобряване на имиджа на региона като туристическа дестинация, съобщи ресорният зам.-кмет Ваня Сотирова.

Ще бъдат разработени регионални туристически продукти, основаващи се на сходство в културно-историческото наследство и природните ресурси, изработване и разпространение на рекламни материали за района, провеждане на рекламни кампании, участие в туристически борси и изложения. В последвалата дискусия участниците в срещата изразиха мнения и дадоха предложения, които да подобрят очакваните резултати от проекта и да допринесат за това партньорските общини по проекта да добият заслужена популярност като туристическа дестинация.

Срокът за подаване на документи е 15 март, а до 3 месеца ще бъдат обявени одобрените проекти.

Още новини