Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще кандидатства с проект за модернизиране на Централния кооперативен пазар (видео)

Община Стара Загора ще кандидатства с проект за модернизиране на Централния кооперативен пазар (видео)

Актуално
Пазар Стара Загора Живко Тодоров

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров провежда регулярни срещи с представители на бизнеса, на работодателски и неправителствени организации. На тях се обсъждат важни за града въпроси и предложения за начините, по които общината може да си партнира с бизнеса за привличане на повече финансови ресурси.

Най-предлаганите проекти от страна на бизнеса, които да се реализира чрез публично-частно партньорство, са за изграждане на паркинги в Стара Загора, съобщи Живко Тодоров.

Друго предложение е подобряване на отоплението в училища и детски градини, които все още са на нафта, тъй като няма възможност да бъдат газифицирани. В тях да бъдат приложени по-енергоспестяващи технологии, каза още кметът.

Община Стара Загора ще кандидатства по инициативата Джесика за модернизиране на Централния кооперативен пазар. Ще бъде изграден детски кът за удобство на пазаруващите родители и цялото съоръжение ще придобие европейска визия, съобщи кметът Живко Тодоров. В съседство има възможност да бъде изграден многоетажен паркинг по линия на публично-частното партньорство.

Инициативата Джесика представлява устойчиво инвестиране в градско развитие в големите градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Стара Загора.

Още новини