Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще избира 16 кмета

Община Стара Загора ще избира 16 кмета

Актуално

Само 16 села от всичките 50 на Община Стара Загора ще избират кмет на предстоящите избори - съобщи за медията ни секретарят Николина Горова. - Т.е. само в тях избирателите са над необходимите 350 души. За останалите населени места кметските наместници ще бъдат назначени от кмета на общината.

"Една от основните ни задачи сега е подготовката и провеждането на изборната кампания - каза на вчерашния Ден на кмета градоначалникът проф. Светлин Танчев. - Заедно с това трябва да изпълняваме коректно, както и досега, немалкото и нелеките си ангажименти - прибирането на реколтата, противопожарната защита, осигуряване на ред и спокойствие на нашите съграждани и пр."
Секретарят на общината раздаде на всички присъстващи кметове и кметски наместници символични капсули. Препоръката е в тях те да поставят своите послания към тези, които ще поемат поста им, т.е. да предадат щафетата и да се осъществи естествена приемственост на ръководствата, пише вестник Старозагорски новини.
Проф. Танчев и г-жа Горова също ще направят своите послания до следващия кмет и секретар със свършеното през мандата, започнатото и добрите намерения, които по една или друга причина са останали неосъществени.
Вероятно до края на мандата ще се проведат още два кметски дни.
Доц. Иван Танев и Анани Карагьозов от Историческо дружество "Одринска епопея" връчиха на кмета на общината своето Открито писмо за създаване на движение за популяризиране на културно-историческото богатство на Старозагорска област. Те получиха пълна подкрепа и одобрение и от селските кметове.

Още новини