Начало Новини Актуално Община Стара Загора ще инвестира над 16 млн. лева до края на 2011 г.

Община Стара Загора ще инвестира над 16 млн. лева до края на 2011 г.

Актуално
община Стара Загора

174 обекти за 16 420 000 лева включва инвестиционната програма на Община Стара Загора за тази година. Цифрите съобщи на 8 юни заместиик-кметът по строителството проф. Димитър Динев. В сумата влизат над 8 млн. лв. по проекта за обновление на кв. Железник по Оперативна програма Регионално развитие.

Включени за ремонти са и 7 кметства и други общински административни обекти, 14 детски градини, училища, Младежки дом и Сгради от образователната инфраструктура. С парите ще бъдат обновени още 4 спортни бази, 11 обекта в културната инфраструктура. В ход е ремонтът на Трето основно училище Кольо Ганчев, за който Общинският съвет на Стара Загора отпусна 238 000 лв., работи се и по други обекти, информира вестник Национална бизнес поща.
Две фирми от Стара Загора - ДЗЗД Железник (за ремонта на улиците) и Елми ООД (за осветлението), и една от София - Булстрой (междублокови пространства и площадки), са класирани за изпълнението на проекта за обновление на кв. Железник. фирма от Ямбол – Суперстрой - Инженеринг ЕООД, ще извърши ремонта на старозагорския Дом за възрастни хора с физически увреждания. Подготвена е и газификацията на Второ РПУ, СОУ Железник и на детската градина в квартала.

Дългоочакваният общ устройствен план на Стара Загора също е готов и е изложен за разглеждане във фоайето на общинската сграда. Гражданите могат да се запознаят и с подробните устройствени планове на кварталите Славейков и Железник, подготвя се и план за регулация и застрояване на кв. Бедечка.

Имаме сериозно раздвижване на работата по земите по т. нар. параграф 4. От началото на годината до този момент Община Стара Загора е издала 332 строителни разрешителни, което никак не е малка цифра, каза още проф. Динев.
За ремонтите на уличната мрежа в града и селата са предвидени 1.5 млн. лева. За поддържане на уличното осветление и изграждане на ново са осигурени 500 000 лева, ще се ремонтират и изградят нови светофари за около 800 000 лева. Предвидено е и възлагане на проектни дейности за 822 000 лева.

Още новини