Начало Новини Актуално Община Стара Загора работи според изискванията на системата за управление на въздействието върху околната среда по между

Община Стара Загора работи според изискванията на системата за управление на въздействието върху околната среда по международния стандарт ISO 14001:2004

Актуално

Община Стара Загора официално получи Сертификат за качество по управление въздействието върху околната среда по международния стандарт ISO 14001:2004. Той беше връчен на кмета проф. Светлин Танчев от Калин Пенев, директор на Bureau Veritas Certification България.

На 15 ноември 2009 г. бе проведен сертификационен одит съгласно международния стандарт за управление на въздействието на околната среда ISO 14001:2004, който завърши с положителен резултат и доказва екологична отговорност на общината. Обхватът на сертификация е „Административно, правно и информационно обслужване на граждани и юридически лица” и се отнася за сградата на Общинска администрация. Сертификатите на Община Стара Загора са акредитирани от кралската служба на Великобритания UKAS и от американската служба за акредитация ANAB.
Този сертификат показва, че Община Стара Загора спазва и следва европейските изисквания и  върви в правилна посока. В България няма община, която да е сертифицирана  за цялата си територия по управление въздействието върху околната среда. Моите наблюдения показват, че това може да се случи едва след 2012-13 г., каза г-н Камен Пенев.
Проф. Танчев благодари  за дадената оценка и изрази своята позиция за ясна политика към решаването на всички екологични проблеми в региона  и добро сътрудничество със всички ангажирани с това институции. Ние следваме европейските екологични стандарти за управление на отпадъците и призоваваме за по-голяма отговорност от всички към разделното събиране на отпадъците, каза още проф. Танчев.

Още новини