Начало Новини Актуално Община Стара Загора привлече 200 млн. лева по проекти (представяне)

Община Стара Загора привлече 200 млн. лева по проекти (представяне)

Актуално

Живко ТодоровПроекти за близо 200 млн. лева спечели и изпълнява Община Стара Загора от началото на мандата на кмета Живко Тодоров. Това съобщи градоначалникът по време на 2-годишния отчет за работата на местната администрация. Предстои откриване на модерния и изцяло реконструиран централен общински пазар по инициативата JESSICA, който е на стойност 2 818 000 лева.

На финален етап е реализирането на проекта Превръщане на културно-исторически паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция (Амфитеатър и Антична римска улица в тара Загора), който е в размер на 4, 282 млн. лева.

Общината започна работа по Интегрирания воден проект за Стара Загора на стойност над 40 млн. лева. Предстои и цялостно обновяване на градския транспорт, също по европейски проект за близо 29 млн. лева.

Внедрени са мерки за повишаване на енергийната ефективност в училища и детски градини, направена е енергийна реконструкция на уличното осветление.

Община спечели проект Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора на стойност близо 10 млн. лева. Първият етап обхваща изграждане, реконструкция и рехабилитация на ул. Христо Ботев и ул. Генерал Столетов, парковете Доша Николова и Берое, междублокови пространства.

Предстои да започне изграждането на Регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора, на обща стойност 52 017 747 лева. 

Стандард енд Пуърс (S&P) потвърди присъдения на Община Стара Загора дългосрочен кредитен рейтинг ВВ+ – стабилна перспектива.

Още новини