Начало Новини Актуално Община Стара Загора преизпълни бюджета си за 2014 г. (видео)

Община Стара Загора преизпълни бюджета си за 2014 г. (видео)

Актуално

Община Стара Загора преизпълни бюджет 2014 г.Независимо от тежката обстановка в държавата през годината, за Община Стара Загора тя беше успешна във финансово отношение. Това обяви на традиционната си предколедна среща-разговор с журналистите кметът Живко Тодоров. Местната администрация няма неразплатени задължения и нещо повече - ще завърши годината с излишък. През настоящия мандат кредитният рейтинг на Община Стара Загора е повишен два пъти.

В чисто финансов аспект изминахме една много успешна година, защото си преизпълнихме и бюджета, добави Живко Тодоров. Той подчерта, че Общината е подходила отговорно и не си е позволила да изтегли заеми, които да се превърнат в тежко бреме за следващото управление.

Ние върнахме всички заеми, които имахме до момента и през следващата година Общината започва без задължения. Смятам, че друга такава община няма, която да се намира в толкова добро състояние. Винаги има искания, ангажименти, които трябва да се поемат, но сме се старали те да се случват с външно финансиране, а не със заеми и с поемане на дълг, каза още кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

През 2015 г. предстои да бъдат завършени важни проекти предстои в община Стара Загора през 2015 г. През януари трябва да бъде изградена сепариращата система, а до края на годината да заработи Регионалното съоръжение за третиране на битовите отпадъци. Напълно ще бъдат завършени велоалеите в града, кв. Кольо Ганчев ще има действаща канализация. Отново ще бъдат инвестирани и средства в подобряване на условията в училищата и детските градини. През следващата година ще бъде изпълнен и проектът за Интегриран градски транспорт - с модерни спирки и нови тролейбуси, ще бъда осигурен удобен достъп за хора с увреждания.

Непроменени ще останат и местните данъци и такси, които са сред най-ниските в България.

Още новини