Начало Новини Актуално Община Стара Загора пребори НАП и ВСС в конкурс за Проект на 2010 г.

Община Стара Загора пребори НАП и ВСС в конкурс за Проект на 2010 г.

Актуално

В националния конкурс, организиран от ICT Media, сп.Computer World и Банка ДСК, проектът "Община Стара Загора - за по-добро административно обслужване чрез електронно правителство" спечели наградата за Проект на 2010 г. в категорията "Обществени организации", съобщи на брифинг ръководителят на проекта Николина Горова, секретар на Общината.

Почетна грамота за първото място, чек за 1050 лева и Поздравителен адрес от зам.-министър Първан Русенов са връчени на г-жа Горова на официална церемония, проведена на 23 февруари 2011 г. в хотел "Шератон", пише вестник Старозагорски новини.  
Девет са номинираните проекти в публичната сфера, които пребори старозагорският екип в състав: Георги Симеонов - зам.-ръководител, Виолина Иванова - мл.експерт в Дирекция "Устойчиво развитие и евроинтеграция", Нина Димова - софтуер, Мария Бобева - счетоводител на проекта, Ани Кортелева - пиар, и Жанета Маринова, шеф на отдел "Информационен", където се реализират дейностите на практика. След Стара Загора на второ място е проектът на Националната агенция по приходите, а на трето - на Висшия съдебен съвет.
Критериите, по които са направени оценките, са привлечен финансов ресурс, иновативност и ефект.
Проектът е на стойност 2 376 000 лева. Реалното изпълнение е за 2 055 000 лева. Той е приключил реално през юни 2010 г., но реално стартира на 1 януари 2011 г. Към момента са възстановени 21% от стойността му. Николина Горова обясни, че забавянето на плащанията се дължи на обективни обстоятелства. Четири месеца след приемането на проекта е закрито административното министерството и месеци наред не е имало управляващ орган. Следва още много пропуснато време за съгласуване на новите структури с европейските комисии и дори официално удължаване на крайния срок.
Старозагорският проект е най-големият в ОПАК и въоръжен с най-висок клас техника.
"За първи път местна власт печели тази награда, което означава, че ИТ решенията в нашия проект са добри" - уточни Николина Горова.

Още новини