Начало Новини Актуално Община Стара Загора осигурява средства за спортни зали

Община Стара Загора осигурява средства за спортни зали

Актуално
окриване на ремонтиран спортен салов 9-о ОУ

За нас е важно спортът в Стара Загора да се развива, защото тази инвестиция означава здраве, създаване на положителни качества у подрастващите, както и бъдещи спортни успехи за града, каза днес кметът Живко Тодоров при откриването на реновирания физкултурен салон на Девето основно училище Веселин Ханчев.

Съоръжението вече е готово да изпълнява предназначението си за провеждане на редовни спортни занимания на учениците. В извънучебно време спортните клубове ще провеждат там тренировки по баскетбол и волейбол, като ще си заплащат изразходваната ел. енергия и консумативи. Общината финансира с 55 хил. лева за ремонта на салона, който на практика беше неизползваем. Подменени са изцяло осветителните тела, радиаторите, подовата настилка, прозорците, баскетболните кошове, ремонтиран е таванът, измазани са и боядисани стените. С това се продължава тенденцията за обособяване на отделните спортове в отделни зали, уточни кметът, съобщиха от пресцентъра.

През пролетта на следващата година ще започне изграждането на нова спортна зала в СОУ Иван Вазов, за която правителството отпусна 1 млн. лева. Вероятно ще се наложи съфинансиране от общината за реализацията на проекта, каза Тодоров. Залата ще бъде първата с климатизация и вентилация в Стара Загора. Ще разполага с трибуни с 500 места, обслужващи помещения, санитарни възли и топла връзка.

Още една многофункционална спортна зала ще се изгради в района на бившите артилерийски казарми. Тя ще бъде с по-голям капацитет, ще се използва и за концерти и други прояви. Около нея ще бъдат разположени на открито атракциони, велоалеи и съоръжения за спорт на открито, съобщи още старозагорският кмет.

Ремонтни дейности в момента се извършват и на южната зала на стадион Берое. Следващата седмица с помощта на ТЕЦ Марица изток 2 започва ремонт на залата за акробатика и спортна гимнастика, която напролет се очаква да бъде открита в присъствието на големия български състезател Йордан Йовчев. Ще бъдат сменени уредите и ще бъде поставена климатизация на залата.

Предстои изграждането на игрище за футбол на малки вратички с трибуни зад Централна поща, а до плувния басейн ще бъде разположена и най-голямата детска площадка. Те ще бъдат изградени с 200 хил. лева, преведени от Булгартабак, по анекса към договора им с общината, каза още кметът. Той съобщи още, че 100 хил. лева са осигурени за детски площадки в кварталите, а в централната част се предоставят рекламни площи на различни фирми, срещу ремонт на местата за игра на децата.

Живко Тодоров откриване спортна зала

Още новини