Начало Новини Актуално Община Стара Загора осигурява безплатни забавления на децата през зимната ваканция

Община Стара Загора осигурява безплатни забавления на децата през зимната ваканция

Актуално

Община Стара Загора безплатни забавления деца зимна ваканцияОбщина Стара организира безплатни забавления за децата и учениците работните дни между Коледа и Нова година, както и след Новогодишните празници, съобщиха от пресцентъра.

Всеки ученик може да посети Центъра за наука, култура и изкуство и да се включи в дейностите на следните форми: фолклорен ансамбъл Траянци, школи по приложни изкуства, живопис, малка пластика, фолклор на етносите, латиноамерикански танци, мажоретен състав, художествено ателие Галерия и клуб Млад журналист. Занятията ще се провеждат в сградата на Центъра за наука, култура и изкуство на ул. Захарий Княжески 71, съобщават от общински отдел Образование. За ваканционните дни занятията ще започват от 10:00 часа и ще продължават до 15:00 часа. За информация: тел. 042 629062 и 042 638698.

Съвместно с LIDL в петъчните дни - 6, 13 и 20 декември от 17:00 до 20:00 часа и в съботните дни (7 и 14 декември) от 11:00 до 19:00 часа, децата ще могат да се срещнат с Дядо Коледа и да се снимат с него. Снимките ще се правят от професионален фотограф и ще се проявяват в момента безплатно. В същите дни ще отвори врати и работилница за деца. Децата ще могат да оцветяват керамични фигурки, коледни картички и да изработват гирлянди и играчки. На 21 декември в работилницата за деца ще се изработват сурвачки. Ще бъде осигурен кетъринг за деца.

В От 2 до 4 януари 2014 г. Общината организира спортни дейности за децата и учениците: плуване – 8:30 – 18:00 часа. в покрития плувен басейн, волейбол и футбол – 9:00 – 12:00 часа, в спортна зала Иван Вазов. Библиотеките Захарий Княжески и Родина ще работят за децата през цялата коледна ваканция.

Още новини