Начало Новини Актуално Община Стара Загора организира информационно пътуване за туроператори и туристически агенти

Община Стара Загора организира информационно пътуване за туроператори и туристически агенти

Актуално

Община Стара Загора информационно пътуване туроператори и туристически агентиТуристически информационен център към Община Стара Загора организира информационно пътуване за туроператори и туристически агенти, което ще се проведе от 26 до 28 септември 2014 г. Градът ще бъде посетен от представители на туристическия бизнес, членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Програмата на инфотура представя всички забележителности на града, настанителна база, заведения за хранене и развлечения, както и възможностите за балнео и спа туризъм в курорта Старозагорски минерални бани.

На 26 септември туроператорите от АБТТА ще посетят събития от програмата Нощ на изкуствата 2014, която по традиция се провежда всеки последен петък на месец септември и фестивалa на хип-хоп танца Groove Masters 2014.

На 28 септември в хотел Сити е предвидено провеждането на работна среща организирана от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, на която представители на местния бизнес ще имат възможност да презентират своите обекти и програми пред туроператорите. Паралелно с информационното пътуване ще се проведе и XIV-та годишна среща на АБТТА. Програмата предвижда дискусии по горещи теми от туристическия бизнес, консултации по промени в националното и Европейското туристическо законодателство, презентации на нови продукти, свързани с осъществяване на туристическите дейности. В дневния ред на работната проява тази година е включен специален модул – среща-дискусия под надслов Заедно можем много.

Община Стара Загора ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 27 септември 2014 г., в зала П.Р. Славейков, от 9:00 до 13:00 часа.

Информационното пътуване и традиционният годишен форум се провеждат под символа на Световния ден на туризма - 27 септември, който тази година е под мотото Туризмът и развитието на местните общности. Темата подчертава потенциала на местните общностите за устойчиво развитие на туризма.

Още новини