Начало Новини Актуално Община Стара Загора кандидатства за финансиране на мерки за енергийна ефективност

Община Стара Загора кандидатства за финансиране на мерки за енергийна ефективност

Актуално
Енергийна ефективност

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров внася в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) документи за кандидатстване за безвъзмездно финансиране по програма Мерки за енергийна ефективност в обществени сгради на Международен фонд Козлодуй (МФК). 

Предстои разработването на конкретни работни проекти за ремонт и реализация на мерки за повишаване на енергийната ефективност в училища и детски градини, които ще бъдат предадени в МИЕТ на по-късен етап, съобщиха от пресцентъра на общината.

МФК е създаден с Рамково споразумение между Европейската банка за възстановяване и развитие и Република България, подписано на 15.06.2001 г. Администратор на средствата на МФК е Европейската банка за възстановяване и развитие, а управление на усвояването им от българска страна се осъществява от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

МФК е създаден с цел управление на безвъзмездната помощ, отпусната от ЕС за намаляване на последиците от предсрочното извеждане от експлоатация на блокове 1- 4 на АЕЦ Козлодуй.

Още новини