Начало Новини Актуално Община Стара Загора иска да се спре хазартът на автогарата

Община Стара Загора иска да се спре хазартът на автогарата

Актуално

Да се организират няколко специализирани акции, за да се прекъснат зачестилите измами на старозагорската автогара, е поискал писмено Белчо Белчев, зам.-кмет на Община Стара Загора. Изпратеното преди няколко дни писмо е адресирано до началника на РУ "Полиция" - Стара Загора, Петко Петков и е по повод публикацията ни от 10 ноември т.г. за незаконните хазартни игри "Тука има, тука няма".

Общо 12 човека "въртят" въпросните измами за по стотачки на старозагорската автогара. Белчев обясни още, че досега са правени много опити, за да се заловят нарушителите. Те обаче се оказвали безуспешни, защото веднага щом униформените се появявали измамниците изчезвали. Според зам.-кмета проблемът ще се реши ако се организират няколко специализирани акции от полицаи, преоблечени в цивилни дрехи, които да заловят въпросните мъже.
Преди няколко дни наш репортер успя да фотографира ром на средна възраст, който пред погледа на 20-ина пътници нареди три кутии, показа под коя се намира топчето и след като ги размести започна да пита къде е то. Наградата за отгатналия е да се удвои заложената от него сума. През това време пък едър ром стоеше на пост, за да сигнализира веднага щом се появи полиция. В незаконната игра обаче, според продавачка на вестници, участва и възрастен мъж. Измамените не са малко, твърди старозагорката, а победител е само пенсионерът, който явно също е част от комбината.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини