Начало Новини Актуално Община Стара Загора има готовност за зимно поддържане и почистване на улиците в града и от четвъртокласната пътна мрежа

Община Стара Загора има готовност за зимно поддържане и почистване на улиците в града и от четвъртокласната пътна мрежа

Актуално

Следим прогнозата за времето постоянно. Очакванията на специалистите са, че през следващата седмица е възможно да има сняг и при нас. Налични са специализираните автомобили от изискващите се за зимно поддържане на уличната пътна мрежа в град Стара Загора, както и необходимите материали за преодоляване и недопускане на заледяване на пътното платно и тротоарите, каза ресорният зам.-кмет на общината Радостин Танев. Заедно с началниците на отделите Опазване на обществения ред и управление при кризи - Пламен Тодоров, и на Екология - Пламен Йорданов направиха оглед на базите на фирмите, ангажирани със зимното поддържане и снегопочистването. Уличната пътна мрежа на територията на града, с дължина над 200 км, се осигурява от ДЗЗД Грийн партнърс - БКС, а четвъртокласната на територията на общината, с обща дължина близо 250 км, се обезпечава от Трейс БГ ЕАД.

Дежурните коли на фирмите трябва да реагират на 5-тата и на 10-тата минута, а всички останали - до 30 минути при създала се ситуация, допълни Танев.

Придружавани от представители на местните медии в Стара Загора, ресорните отговарящи за пътищата в града и в общината, посетиха базата на фирма Трейс БГ. По договор общо 25 машини трябва да са на разположение - като в това число влизат не само тези за сняг, но и за обход, за товарна дейност и други. Изключително важно е греблата им да бъдат щадящи пътя, което виждаме е съобразено от фирмата и те са с допълнително гумено уплътнение. Радвам се, че и двете фирми, които ще поддържат пътната ни мрежа както в града, така и от 4-класната пътна мрежа, имат готовност, уточни още Радостин Танев.

По време на обхода стана ясно, че проверки се правят регулярно, както на машините, така и на функционирането на GPS - системата за позициониране и проследяване.

Още новини