Начало Новини Актуално Община Стара Загора е партньор на институциите на ЕС в мрежата Изграждаме Европа с представители на местното самоуправле

Община Стара Загора е партньор на институциите на ЕС в мрежата Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление

Актуално

Община Стара Загора е партньор на иницитуциите на Европейския съюз в мрежата Изграждаме Европа с представители на местното самоуправление. Символично атрибутите за партньорство получи кметът на Стара Загора Живко Тодоров от участниците в проекта Бояна Танева Манова - общински съветник, и д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие - Стара Загора.

Варвам, че ни предстои ползотворна работа и успешно партньорство. Европа ни дава множество възможности за развитие на регионите ни, трябва да сме максимално активни, за да привличаме подкрепа и инвестиции. Радвам се, че виждам пред себе си млади хора, които надграждат и дават добри перспективи за Стара Загора, каза кметът Живко Тодоров.

Работим много конструктивно с дирекция Инвестиции и европейски програми. Сигурна съм, че и занапред ще бъде така. Поставяме си за цел да имаме ползотворен контакт и с гражданите на нашия град, за да имат актуална информация какво и как се случва, подчерта Бояна Танева Манова. От нейните думи стана ясно, че една от целите на екипа е да бъде поставен фокус върху важните теми за региона на европейско ниво, както и да се даде гласност на всички опции, които дават европейските институции в различните си направления.

В срещата участваха още директорът на дирекция Инвестиции и европейски програми Георги Симеонов и началникът на отдел Европейски програми и европейско сътрудничество Мирослава Шопова със своя екип.

Още новини