Начало Новини Актуално Община Стара Загора е номинирана в категория Туристическа община-специална награда 2021г. на годишните награди на Минист

Община Стара Загора е номинирана в категория Туристическа община-специална награда 2021г. на годишните награди на Министерство на туризма

Актуално

Община Стара Загора е номинирана в категория Туристическа община-специална награда 2021г. в шестото издание на годишните награди Министерството на туризма. В надпреварата в категория Изборът на българите са включени още паметникът Бранителите на Стара Загора 1877, както и музейните обекти Неолитни жилища и Регионален исторически музей.

За първи път през 2021 година в Община Стара Загора се проведе инициативата Уикенд празници под липите. Тя привлече на откритите сцени и пространства различни артистични прояви през топлите месеци. Бяха представени различни изкуства - музика, литература, театър, живопис, визуални изкуства. За развитие на туризма в региона бяха създадени безплатни Градски турове, които разкриха неразказаните истории на Стара Загора.

Гласуването за годишните награди се осъществява на сайта https://tourismawards.bg/ , който е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма, до 00:00 часа на 22 ноември. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, са над 60, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Голямата награда в категория Изборът на българите традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в 100-те национални туристически обекта и 50-те малко познати места.

Отличията ще бъдат връчени на официална церемония през декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса - българската роза.

Припомняме, че Община Стара Загора спечели първо място в категория Туризъм и култура в раздел Голяма община в тазгодишното издание на Националния конкурс Кмет на годината 2021г.

Още новини