Начало Новини Актуално Община Стара Загора е готова да посрещне предизвикателствата на зимата

Община Стара Загора е готова да посрещне предизвикателствата на зимата

Актуално

Всички фирми и институции, които имат отношение и ангажименти към зимно почистване и поддържане на улици и пътища в община Стара Загора изразиха своята готовност и дадоха своя отчет за свършената работа по подготовката до момента. Цялата налична техника вече е минала през съответните технически прегледи и е в изрядно състояние.

Техни представители участваха в разширено заседание на щаба за зимно поддържане. На него присъстваха кметът на община Стара Загора проф. Светлин Танчев, зам. кметът Белчо Белчев и представители на всички фирми и институции, ангажирани или пряко свързани с поддържането на обществения ред и пътищата през зимата – „Автобусни превози”, „Тролейбусни превози”, „Нелсен чистота”, „ПСИ”, КАТ, РПУ - Стара Загора, Окръжно пътно управление, военни поделения, РСПАБ, Гражданска защита, EVN, ВиК, „Строителство и възстановяване”, „Овъргаз”, Многопрофилна болница за активно лечение Проф. д-р Стоян Киркович.

Основната цел на заседанието беше синхронизиране на действията между институциите и фирмите при неблагоприятни зимни условия, съобщаване на последна информация за готовността на щаба в отделните направления, резултати от проверките и техническите прегледи на машините и съоръженията, които ще бъдат използвани и внасяне на конкретни предложения за по-добрата ефективност на работата. Валентин Колев, началник отдел „Опазване на обществения ред и чистота” съобщи, че тази година градът ще бъде разделен на три района, които ще се обхождат от представители на специално създадения щаб за сигурност, които на място ще се запознават с обстановката. Той помоли всички за добра координация и организация при създадена аварийна обстановка.

Фирмите изразиха своята готовност и с допълнителни дежурни екипи, които да реагират незабавно там, където се наложи.
Удовлетворен съм от чутото и информацията, която получих. Надявам се да бъдат предотвратени всички инциденти, да бъде осигурен обществения ред и безопасност на гражданите и да има пълен синхрон между всички, които са ангажирани при тежка обстановка, каза проф. Танчев в края на заседанието.

Още новини