Начало Новини Актуално Община Стара Загора дари на пожарникарите професионални маски

Община Стара Загора дари на пожарникарите професионални маски

Актуално
професионална маска пожари

Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров връчи днес дарение от 20 професионални маски с дихателен апарат с повишено налягане на комисар Стоян Колев, директор на Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението, и на Антон Колев началника на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението - Стара Загора.

Професионалните маски, които бяха доставени от Германия, са необходими на огнеборците при гасенето на пожари. Те са индивидуални и е необходимо да се сменят на всеки 10 години, или по-рано при необходимост. Изключително са надеждни и не допускат проникването на дим в тях, подчерта комисар Стоян Колев.

Кметът Живко Тодоров благодари на огнеборците за професионализма им при гасенето на многобройните летни пожари, които възникнаха през тази година на територията на общината.

По време на срещата стана ясно, че пожарникарите в Стара Загора се нуждаят от 50 бр. летни облекла, подходящи за работа при висока температура. Община Стара Загора ще търси варианти за тяхното осигуряване, съобщиха от пресцентъра.

пожарникари получиха професионални маски

Още новини