Начало Новини Актуално Община Раднево е ресертифицирана по ISO 9001:2008

Община Раднево е ресертифицирана по ISO 9001:2008

Актуално

Стара ЗагораОбщина Раднево е ресертифицирана по системата за качеството на услугите за граждани и фирми. През септември 2004 г. Общинската администрация беше сертифицирана за първи път по международния стандарт ISO 9001:2000 от лидера в областта си Bureau Veritas Certification (BVQI).

Тя е сред първите осем администрации, които успешно внедриха системата за качество на предоставяните услуги. През 2007 г. процедурата беше повторена и сертификата подновен. Тази година, на 20 юли, приключи проверката от сертифициращия орган, но вече по изискванията на ISO 9001:2008. Очаква се през месец септември да бъде връчен официалния документ, пише вестник Национална бизнес поща.
Системата за качество подпомага общината да извършва по-добре своята дейност. В момента се предлагат над 130 услуги, за които има изготвени 59 процедури, оказващи пътя за предоставянето на всяка от тях, срокове, отговорници и превантивни действия за елиминиране на несъответствията. Община Раднево управлява тези процеси съобразно с изискванията на международните стандарти, така че предлаганото да е на нивото и с качеството на световните институции. На официалните документи на администрацията се поставя логото на сертифициращата компания.

Още новини