Начало Новини Актуално Община Казанлък въвежда гратисен период за кратковременно паркиране

Община Казанлък въвежда гратисен период за кратковременно паркиране

Актуално
гратисен период паркиране в Казанлък

Влезе в сила Наредба №30 за движението на превозните средства на територията на община Казанлък. Тя урежда правилата за изискванията, ограниченията и забраните, свързани с движението на пътните превозни средства по улиците, площадите и пътищата на територията на общината. Въвежда се и нов ред за кратковременно паркиране, който е регламентиран в административния акт.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова съобщи, че до 30 септември се въвежда гратисен период относно кратковременното паркиране. Това означава, че длъжностните лица от Община Казанлък ще разясняват въведеното по този начин паркиране в града, без да налагат глоби. Скоби за блокиране на колело на неправилно паркираните автомобили ще бъдат поставяни, няма да отпадне и таксата за престой. Разликата е, че в гратисния период водачите няма да бъдат глобявани за поставена скоба на автомобила, който са паркирали неправилно.

След 30 септември глобата за поставена скоба се запазва 10 лева, съобщиха от пресцентъра на Общината. В Казанлък са определени 22 зони за кратковременно паркиране на леки автомобили и една зона за товарни автомобили.

На всяка зона е поставена табела с пълна информация за водачите на автомобили. Специални табели показват местата за автомобили на хора с увреждания, означени са паркоматите, които ще бъдат 12 на брой, както и местата за служебен абонамент. Общият брой на определените паркоместа във всички зони е близо700. В работни дни режимът на паркиране е от 7 до 20 часа, като таксата за кратковременно паркиране остава същата, както досега – 0.40 лева до 30 минути; 0,80 лева – до 1 час; от 1 до 2 часа – 1,20 лева и от 2 до 3 часа – 2 лева.

Талони се закупуват от паркоматите, от двата екипа, отговарящи за кратковременното паркиране, от всички РЕП-ве, от Центъра за информация и услуги на гражданите в централната сграда на Община Казанлък, както и от някои търговски обекти.

Още новини