Начало Новини Актуално Община Казанлък ще осигури туристическо влакче за Долината на тракийските царе

Община Казанлък ще осигури туристическо влакче за Долината на тракийските царе

Актуално

Община Казанлък туристическо влакче Долина тракийски цареОбщинските съветници на Казанлък подкрепиха предложението на Общината да бъде закупено туристическо влакче, което да се ползва за нуждите на Долината на тракийските царе. Средствата за атрактивното превозно средство са целеви от държавния бюджет, поясни кметът Галина Стоянова. 36,180 лева е общият размер на бюджета на Община Казанлък, в т.ч. държавни дейности – 12 789 277 лева.

О тях 319 947 лева са предназначени за изготвяне на Общ устройствен план на Долината на тракийските царе и за археологически разкопки и консервация на Тракийската гробница.

Проведена е обществена поръчка за избор на изпълнител по две обособени позиции – за избор на изпълнител за изработване на ОУП на Долината на тракийските царе и за избор на изпълнител за изработване на инвестиционни проекти за обект Консервация, реставрация и социализация на тракийските могили Хелвеция, Грифоните и Оструша.

В резултат на проведените процедури, има освободен ресурс от 54 000 лева без ДДС, който да се насочи по предназначение в Долината на розите и тракийските царе. Именно със сумата до 54 000 лева общинска администрация предложи да бъде закупено туристическо, което бе подкрепено от всички присъстващи на сесията общински съветници, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Още новини