Начало Новини Актуално Община Казанлък дава: По 100 лв. за снимка на крaдци на рози

Община Казанлък дава: По 100 лв. за снимка на крaдци на рози

Актуално

Община Казанлък подема инициативата да поощри всяка проявена гражданска бдителност и отговорност. Награда от 100 лв. ще бъде връчена за снимка, която запечатва злоупотреба с обществено имущество, от която да е видно кой е извършителят, съобщиха вчера от пресцентъра.

Само за една нощ в Казанлък са били изтръгнати 30 корена с новозасадени рози от алеите на бул. Освобождение. Насажденията са част от мащабната идея на общинската управа за възобновяване на алеите с рози по входовете и изходите на града. След вандалското посегателство кметът на Казанлък Галина Стоянова излезе с обръщение към казанлъчани, пише вестник Старозагорски новини.
Нека бъдем граждани, нека ценим и пазим това, което се прави с много труд и с пари - нашите пари, а не чужди - се казва в кметското обръщение. - Нека създадем обществена нетърпимост и  да покажем на  хората с  недоразвито  гражданско съзнание, че кражбата на общинско имущество, дори и на засадени  рози и други  цветя, ограбва самите нас. Така крадем от себе си, от  възможността да  заприличаме на  европейски град. Има средства, с които  да  се покаже нетърпимост към  кражбата на общата ни собственост - звънете на полицията, на медиите, използвайте и мобилните телефони, с  които могат да се заснемат  в крачка  и да се публикуват  крадците в социалната мрежа. Общественият контрол е основното,  което осигурява   обществения  ред и спокойствие  във всяка страна. Германия и Швейцария са  очевиден пример  за самоконтрол на гражданите, който  ограничава  и малките, и големите престъпления и  позволява  по-уредена държава.
Снимките на крадците на местопрестъплението ще се приемат в Деловодството на Община Казанлък - бул.  Розова долина No 6, гише No 2,  срещу Протокол за свидетелство на кражбата, удостоверяващ достоверността на снимката.

Още новини