Начало Новини Актуално Община Казанлък дарява 20 000 лв. на Червения кръст за Япония

Община Казанлък дарява 20 000 лв. на Червения кръст за Япония

Актуално

Община Казанлък ще преведе по банков път на Българския червения кръст сумата от 20 000 лева, която ще бъде преведена на Червения кръст на Япония. Това решиха общинските съветници на Община Казанлък на последното си редовно заседание на 12 април т.г.

Предложението за изпращане на хуманитарна помощ на пострадалото от земетресението население от Северна Япония беше внесено от кмета Стефан Дамянов. Той обаче настояваше общината сама да организира хуманитарната помощ, като своеобразен израз на съпричастност. От пресцентъра на общината дори съобщиха, че кметството на японския град Мунаката и лично кметът г-н Хироми Тании са проявили желание да съдействат за доставяне на помощта от Казанлък до нуждаещото се население, пише вестник Старозагорски новини.
Припомняме, че Казанлък е единственият град в България, който поддържа дългогодишни добри контакти с три японски града, един от които е Мунаката.
"Това можеше да бъде сериозно предимство за директната доставка на нашата помощ. Независимо дали е минерална вода, или друго от първа необходимост, от което Япония се нуждае ежедневно", коментираха от общинския пресцентър.
Сега това ще стане чрез Червения кръст.

Още новини