Начало Новини Актуално Обществен дарителски фонд - Стара Загора получи две награди за благотворителност

Обществен дарителски фонд - Стара Загора получи две награди за благотворителност

Актуално
Награди за ОДФ

Фондация Работилница за граждански инициативи връчи шестите годишни награди за благотворителност Заедно. Съвместно със своя партньор Загорка АД, Обществен дарителски фонд – Стара Загора получи награда в категорията Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО за създаване на цялостна концепция на фирмата за подкрепа на местната общност.

В резултат на това сътрудничество беше изготвена и реализирана дарителската програма Създаваме по-добро бъдеще по която са подкрепени 10 проекта в Област Стара Загора. Това е четвъртата награда Заедно, която печели Обществен дарителски фонд, отбеляза изпълнителният директор Даниела Димитрова. Радвам се, че след като бяхме поканени от Пивоварите на Европа да представим дарителската програма Създаваме по-добро бъдеще пред депутати от европарламента в Брюксел, сега тя бе оценена и на национално ниво.

Журито награди и номинацията на Обществен дарителски фонд – Стара Загора в категория Частен дарител с кауза. Наградата е за Илия Дичев за неговия цялостен принос за повишаване качеството на учебния процес чрез подобряване на материалната база на училищата в Стара Загора. Неговите целеви дарения са предназначени както за подобряване на материално-техническата база, включително за подобряване на условията не само за учене, но и за спорт в училище, така и за стимулиране на успехите на ученици и учители.

Събитието уважиха множество високопоставени  личности, чуждестранни  дипломати и разбира се, членовете на журито, между които Омбудсманът на България г-н Константин Пенчев, Надя Шабани, Председател на Държавната агенция за закрила на детето, Даниела Владимирова, водеща на Новините на ТВ7, Камен Колев, зам. председател на БСК, Иван Бедров, Гала и др.

Чуждестранните дипломати, г-жа Катрин Барбър, временно управляващ посолството на Великобритания, г-жа Сюзън Сатън, заместник посланик на САЩ за България, г-жа  Дагфрид Йортхул, временно управляващ посолство на кралство Норвегия и г-н Тошио Сугиура, заместник ръководител на мисията на посолството на Япония също уважиха събитието и връчиха някои от наградите.

Още новини