Начало Новини Актуално Обществен дарителски фонд - Стара Загора открива работилница за ортези и протези (видео)

Обществен дарителски фонд - Стара Загора открива работилница за ортези и протези (видео)

Актуално

Обществен дарителски фонд - Стара Загора открива работилница за ортези и протезиОбществен дарителски фонд - Стара Загора отбелязва в края на юни 10 години от своето създаване. Независимо от крехката възраст, екипът на фондацията реализира много полезни проекти и благотворителни инициативи в подкрепа на нуждаещи се хора.

За този период Обществен дарителски фонд се превърна и в гарант, че направените дарения отиват по предназначение и това е една от причинете за многобройните награди, които получи организацията. Особено голяма признателност за нас е когато ни се обаждат хора, за да се консултират с нас къде е най-добре да направят своето дарение, каза изпълнителният директор на фонда Даниела Димитрова.

Един от най-големите дългогодишни проекти, които Обществен дарителски фонд - Стара Загора осъществява чрез щвейцарската фондация Суисклиникъл и голямата българска тенисистка Мануела Малеева, е безвъзмездното лечение на деца с ортопедични проблеми и създаването на работилница за ортези и протези в Стара Загора.

Тя се намира в самостоятелна сграда в близост до Второ районно управление Полиция - Стара Загора, в кв. Железник и ще бъде открита на 7 юни, от 11,00 часа. Работилницата е изградена със средства от дарения от Швейцария.

Зад проекта стоят още много дарения от Швейцария и безвъзмездния труд на д-р Бруно Франие и екипа му, които по няколко пъти в годината идват в Стара Загора, за да правят прегледи и операции на деца с ортопедични проблеми. Благородната кауза среща подкрепата и на български дарители. Няма фиксирани такси и родители с по-големи възможности правят дарения, които до голяма степен осигуряват лечението на деца, които нямат финансов ресурс, каза още Даниела Димитрова.

Рождениците си пожелават през следващите 10 години да бъдат още по-полезни със своята дейност, но и все повече да бъдат хората, които имат нужда от финансова подкрепа.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора поздравява своя добър партньор Обществен дарителски фонд и пожелава на всеотдайния му екип да работи все така с широко отворени сърца за хората, които се нуждаят от подкрепа и в името на обществено полезни каузи.

илко груев

Още новини