Начало Новини Актуално Обществен дарителски фонд Стара Загора направи нови дарения за медиците

Обществен дарителски фонд Стара Загора направи нови дарения за медиците

Актуално

Обществен дарителски фонд Стара Загора направи поредното дарение във връзка с кампанията ни в помощ на държавните и общински болници в борбата им с Covid-19. Дарението - мобилен, 6 канален ЕКГ апарат Contec ECG600G за Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ Проф. Д-р Стоян Киркович с ръководител проф. Пекова, бе връчено от Даниела Димова - директор на Обществен дарителски фонд.

Преди това на входната врата на Клиниката по инфекциозни болести е монтирана система за контрол на достъпа - електрическа брава с осигурени 45 безконтактни карти, както и паникбутон. Изключително благодарни сме за това съоръжение, което дава спокойствие на работещите при нас, медици, сподели проф. Пекова. УМБАЛ Проф. Д-р Стоян Киркович, Инфекциозна клиника и Общинска болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания получиха общо 55 кутии ръкавици в различни размери, които са и един от най-необходимите консумативи. Изброените до тук дарения са реализирани със средствата, в размер на 3 230 лв., дарени от Alltech България ЕООД, най-големия досега дарител в кампанията.

Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания - Стара Загора получи - 50 комплекта спално бельо, дарени от Граждански клуб ЛИПА, на стойност 1 450 лв., както и две компютърни конфигурации с инсталиран програмен продукт, закупени с дарени средства от Търговско-промишлена палата и Ритъм 4 ТБ.

Постъпилите при нас финансови средства се оползотворяват на 100% в полза на медицинските заведения. Всички дарения са предварително съгласувани с ръководствата на болничните заведения. Ако желаете да се включите и да подкрепите медиците в борбата им с Covid-19, можете да дарите за кампанията по сметка:

Обществен дарителски фонд - Стара Загора

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

IBAN: BG02FINV915053BGN0DJ4D

Банков код: FINVBGSF

Основание: дарение


Или да разгледате другите ни кампании на платформата Дарителски кръг За Стара Загора. https://fund-sz.org/donate1/

Още новини