Начало Новини Актуално Обществен дарителски фонд ще дарява 261 хил. лева през 2011 г.

Обществен дарителски фонд ще дарява 261 хил. лева през 2011 г.

Актуално
Обществен дарителски фонд Стара Загора

261 000 лева за финансиране на проекти и инициативи предвижда бюджетът на фондация Обществен дарителски фонд - Стара Загора (ОДФ) за 2011 г. Това стана ясно по време на заседание на Съвета на дарители те, което се проведе на 8 юни в ресторанта на комплекс Верея.

Дневният ред включваше още приемане на отчет за дейността за периода 2009 - 2010 г., програма и насоки за дейността, стратегически план на Фондацията. Бяха одобрени и промени в състава на управлението. Гост на събитието беше проф. Димитър Динев, зам.-кмет на Община Стара Загора, който отправи приветствие към присъстващите.

Съветът на дарителите одобри Отчета за дейността на Фонда, представен от зам.-председателя Даниела Димитрова, доклада на Настоятелството, представен от Зоя Цвяткова, както и промени в състава на органите на фондация Обществен дарителски фонд - Стара Загора. В обновения Управителен съвет на фонда са Даниела Димитрова (председател), Георги Симеонов (зам.- председател), членове: Димо Тодоров, Антония Тодорова, Елка Петрова, Искра Иванова, Мариана Стоилова, Марина Тенева, Марина Хор- сикян, Радослава Палешутска, Светла Димитрова, Симеон Георгиев, Снежана Тодорова.

Освободени от ръководството, по тяхна молба, са досегашният председател Олег Стоилов, Анастасия Василева, Младей Стоянов и Станислава Стратиева, пише вестник Национална бизнес поща.

През 2011 г. основната цел на ОДФ продължава да е организационното развитие, постигане на финансова самостоятелност и утвърждаване като местна донорска организация, повишаване на гражданското участие в решаването на местни проблеми и реализиране на проекти за решаването им чрез донорски кампании и привличане на средства от външни донори. Предвидените разходи в размер на 261 хил. лева ще са за изграждане на нови и модернизиране на стари детски площадки, подобряване на материално-техническата база на детски заведения, създаване на по-добри условия за опазване на културно-историческото ни наследство, подпомагане на младежки инициативи, лечение на деца с ортопедични заболявания и др.

Още новини