Начало Новини Актуално Обсъждане на възможностите за сътрудничество със Световния търговски център – Катар

Обсъждане на възможностите за сътрудничество със Световния търговски център – Катар

Актуално

thumb main web 1IMG 0934 001Садалла Ел Саид, главен мениджър на Световен търговски център – Катар /WTC-Qatar/, посети БТПП и се срещна с председателя на палатата – Цветан Симеонов. Целта на визитата е обсъждане на възможностите за организиране на изложение Made in Bulgaria през 2016г. в Катар и запознаване на място с инвестиционния климат в страната, възможностите за привличане на потенциални инвеститори от района на Близкия изток,  оказването на съдействие за връзка между деловите представители от двете страни. 

 

Ел Саид акцентира върху неизползвания потенциал в търговско-икономическите отношения между България и Катар. Той сподели, че страната ни е малко позната на арабския пазар и подобно изложение би имало голям ефект. Ел Саид представи икономическата ситуация в Близкия Изток като наблегна на предимствата на Катар – ниските данъци, държавните стимули, инфраструктурата. Главният мениджър на СТЦ Катар отбеляза, че секторите от взаимен интерес са тежка промишленост, лека и хранително-вкусова промишленост, селско стопанство, туризъм.

Цветан Симеонов запозна госта с дейността на Платата - член на Асоциацията на Световните търговски центрове - и представи базите данни на БТПП.

Изразена бе готовността на БТПП за съдействие на СТЦ – Катар при изпълнение на задачите с цел подпомагане на бизнеса от двете страни.

Още новини