Начало Новини Актуално ОбС - Стара Загора, започва работа с консенсус

ОбС - Стара Загора, започва работа с консенсус

Актуално

По всичко личи, че първото заседание на Общински съвет - Стара Загора, насрочено за днес, ще протече в конструктивен тон. Факт за това е единствената номинация за председател на ОбС - Емил Христов, водач на листата на ГЕРБ и общински председател на управляващата партия.

До предложението се е стигнало след проведените консултации между ГЕРБ и останалите политически сили, представени в местния парламент, пише вестник Старозагорски новини.
Резултатите, които получихме на вота, не ни дават основание да издигнем наш кандидат за председател на ОбС, а и сме заявили, че ще бъдем конструктивна опозиция, заяви за медията ни Илия Златев, водач на листата на БСП, чиято партия е втората след ГЕРБ по брой съветници.

В Общинския съвет ще водим конструктивен диалог и ще се стремим към консенсус. Противоборствата и яростната конфронтация от миналия мандат не бива да се допускат. Ще бъдем опозиция, но не на всичко и не на всяка цена, готови сме да подкрепим всяко работещо за Стара Загора и старозагорци предложение, без значение чие е то. Надяваме се и нашите предложения да срещнат разумна подкрепа, очерта политиката на групата на левицата председателят й.
От БСП обаче имат претенции за зам.-председателско място в ОбС. За този пост ще бъде предложен Георги Гьоков, според решение на ОбС на БСП, съобщи още Илия Златев, който пък ще бъде председател на групата съветници. Освен Георги Гьоков, опит от предишни години имат още Борис Боричев, д-р Мариус Кирков и Сашко Лозанов.
При определяне на членовете и ръководствата на постоянните комисии в Общинския съвет, което ще стане на първата редовна сесия, левицата ще поиска две председателски и две заместник-председателски места. За председатели са предложени Георги Гьоков - за комисията по социална политика, и преподавателката по специална педагогика от Тракийския университет Бояна Буюклиева - за комисията по наука, образование и защита правата и интересите на децата и младежите. Илия Златев ще бъде предложен за заместник-председател на комисията по общинска собственост и стопанска политика, а Румен Димитров - по бюджет и финанси.

Още новини