Начало Новини Актуално Обручище подготвя протест

Обручище подготвя протест

Актуално

Ако до седмица не започне почистването на река Соколица или не се предприемат други мерки, които да предотвратят непрекъснатите наводнения, Обручище се вдига на протест. Това съобщи пред "Старозагорски новини" кметът на селото Илия Марков. И това било последно предупреждение.

Преди броени дни се е събрал местният Инициативен комитет и е взел решение да се разпратят писма до всички институции, като срокът за реакция е само една седмица.
"Това е пълно безобразие. Жителите на селото вече не могат да чакат повече. При най-малкия дъжд и домовете ни остават под вода. Това е и причината повечето сгради да изглеждат в окаян вид и да се рушат. Вярно е, че беше изготвен проект за почистването на реката, но за осъществяването му все още няма пари. Повече от 6 години слушаме само празни обещания. Крайно време е да стане ясно, че в Обручище също живеят хора, които имат право на нормален живот", категоричен беше кметът, пише вестник Старозагорски новини.
Само преди няколко дни той се е срещнал и с представители на ТЕЦ "Енел Мини Марица Изток - III", които са поели ангажимента да финансират част от проекта за почистването на Соколица. Кметът обаче се опасява, че отпуснатите средства няма да бъдат достатъчни.
Бъдещите протести предвиждат затваряне на движението малко преди надлеза на входа на селото. Според кмета Марков това може би е и последната надежда да се спрат както наводненията, така и непрекъснатото замърсяване на реката.

Още новини