Начало Новини Актуално Образуваха проверка срещу прокурор от Стара Загора

Образуваха проверка срещу прокурор от Стара Загора

Актуално

Окръжна прокуратура е образувала проверка срещу прокурора, внесъл в Районен съд - Стара Загора, споразумение за 10 пъти по-ниска присъда за трафик на хора. Прокуратурата се е самосезирала след публикацията на вестник Старозагорски новини във вчерашния му брой, съобщи окръжният прокурор Константин Тачев.

Споразумение между трафиканта на жива плът Мариан Иванов и наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура беше за 6 месеца лишаване от свобода и глоба от 12 000 лв. Според председателя на съдийския състав Росен Чиликов, предвиденият законов минимум за престъплението е минимум 5 години затвор, а постигнатото споразумение е десетократно занижено. Последвало е ново предложение за 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок, но и то е било отхвърлено от съдия Чиликов. Според обвинителния акт, в продължение на 2 години Мариан Иванов е изнасял жени с цел проституция във Франция и Холандия.
Вчера е образувана и още една проверка в Окръжна прокуратура - Стара Загора, по публикация на Старозагорски новини. Тя е за концесията на каменна кариера в землището на с. Люляк, срещу която възразиха жителите и собствениците на имоти в селото.

Още новини