Начало Новини Актуално Образуваха преписки срещу 5-има прокурори през 2009 г.

Образуваха преписки срещу 5-има прокурори през 2009 г.

Актуално

До няколко дни районният прокурор на Стара Загора Емилия Вакарелска ще се произнесе по последната преписка, образувана срещу магистрат през 2009 г., заяви самата тя на брифинг за отчета за работата на прокуратурата през изминалата година. Беше оповестено, че образуваните преписки срещу прокурори са 5. По 3 от тях е отказано дисциплинарно производство, а един от прокурорите е под нейно наблюдение.

През миналата година, в сравнениe с 2008-а, са регистрирани 2274 престъпления - с 272 повече. Предадените на съд за отнемане на имуществото им в полза на държавата са петима.
Осъдените за трафик на хора са 12 с влезли в сила присъди, а установеният брой на жените, склонени да проституират, е 36. Най-голямата от тези присъди е 7 години затвор за международен трафик, пише вестник Старозагорски новини.
През изминалата година по обвинителен акт на Pайонната прокуратура съдът е произнесъл най-тежката присъда от 2005 година насам - 10 години затвор за серийни взломни кражби. Осъденият има зад гърба си богато съдебно минало, а в полицията срещу него са заведени 53 преписки.

Още новини