Начало Новини Актуално Образуваха досъдебно производство за битите деца

Образуваха досъдебно производство за битите деца

Актуално

Районна прокуратура - Стара Загора, ще образува досъдебно производство по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс по случая с битото и изоставено 3-годишно момиченце. Това съобщи говорителят на прокуратурата Евдокия Димитрова.

Детето е открито на 15 ноември от случаен гражданин на улицата и е откарано в полицията. То било отпаднало, със слаби реакции и с кръвонасядания по цялото тяло. След болнично лечение в МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович" детето е настанено в Дома за деца лишени от родителски грижи "Незабравка".
При посещение на адреса на родителите социалните работници са установили, че има опасност за живота и здравето и на второто им, по-малко дете - момченце на годинка и половина, което е настанено в Дома за медико-социални грижи.
Родителите на децата са българи, старозагорци. Те не реагирали по никакъв начин при отвеждането на момченцето в социалната институция. От прокуратурата съобщиха, че бащата е съден два пъти за притежание на наркотици, а срещу майката има образувано досъдебно производство за кражба.
Предстои провеждането на експертиза, която ще доказва дали и двамата родители са зависими от наркотици, и процедура за лишаването им от родителски права. Предстои и съд за родителите, ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини