Начало Новини Актуално Образуваха бързо производство срещу брокер на гласове

Образуваха бързо производство срещу брокер на гласове

Актуално

Районна прокуратура Казанлък е образувала бързо производство срещу 31-годишният казанлъчанин Х.Т. Повдигнатото срещу него обвинение е по чл.167, ал.2 от НК, който регламентира наказание до 5 години лишаване от свобода, съобщи говорителят на прокуратурата Кръстин Кацаров. Срокът за приключване на бързото производство е една седмица.

Припомняме, че на 20 октомври т.г., след сигнал за съставяне на списъци с цел купуване на гласове, са били задържани двама мъже пише вестник Старозагорски новини. Впоследствие единият е бил освободен, а Х.Т. е оставен в ареста за срок от 24 часа. В хода на проверката той доброволно е предал два списъка с 50 имена и ЕГН-та на граждани. След проведени разговори и снети свидетелски обяснения от хора, фигуриращи в списъците е установено, че Х.Т. е предлагал и давал сумата от 20 лв на всяко едно от лицата, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат.
Веднага след полицейската акция, от предизборния щаб на ПП ГЕРБ в Казанлък призоваха гражданите да не продават правото си глас на хора, които искат да влязат в местното управление, с цел да го осребряват, а общината да става все по-бедна и западнала..
"На местните избори през 2007 г. Казанлък попадна в незавидна класация - в челната петица на градовете, където са купени най-много гласове. Купува се местната власт -заради частни и криминални интереси за преразпределение на общинския бюджет, което със сигурност не е в обществена полза. Резултатите от това след 4 години са видими за всички - местната власт работи в ущърб на гражданите.
Това се случва отново и на тези избори. Отново купуват и продават Казанлък", гласи още позицията на ПП ГЕРБ в Казанлък, разпространена до медиите.

Още новини