Начало Новини Актуално Обраха банка в Стара Загора

Обраха банка в Стара Загора

Актуално

Неустановена засега сума е открадната вечерта срещу 9 ноември от старозагорския клон на Експресбанк в Стара Загора, намиращ се на бул. "Цар Симеон Велики". Парите са от инкасова дейност и са били съхранявани в денонощния трезор на банката, чиито ключалки крадците са успели да преодолеят. Уточнява се размерът на отнетата сума, а по случая е образувано досъдебно производство.

Това е оскъдната информация, която медиите получиха от пресцентъра на ОД на МВР около 14.30 часа вчера. Към нея ще добавим, че офисът на Експресбанк се намира на пъпа на Стара Загора. Сградата пък е на не повече от 50 метра от служба СОТ на МВР. Около 9 часа районът беше отцепен от полицейски коли и униформени. Журналисти не бяха допуснати до въпросния трезор, намиращ са в източната част на сградата, пише вестник Старозагорски новини. Специалистите си вършеха мълчаливо работата, а до следобедните часове нямаше яснота има ли обир, или е направен само опит. Освен ключалките на трезора и мястото около него, се проверяваха и охранителните камери. Банкоматът от страна на бул. "Цар Симеон Велики" работеше, но банката беше затворена за посетители.
"Отидоха ни паричките", пророни възрастна жена, запътила се да тегли от спестяванията си. До редакционното приключване на броя не получихме изявление от ръководството на Експресбанк доколко парите на гражданите са защитени при подобни случаи.

Още новини