Начало Новини Актуално Обновени са две клиники в Университетска болница Стара Загора

Обновени са две клиники в Университетска болница Стара Загора

Актуално
Реновирани клиники

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Кирил Добрев откри две реновирани клиники в Университетската болница в Стара Загора. На официалната церемония по освещаване на обновеното Отделение по физиотерапия и рехабилитация в Клиниката по неврология и на Втора вътрешна клиника в Университетска болница присъства и заместник-областният управител Димитър Драчев.

Зам.-министърът съобщи, че възможностите за реновиране на сградите и закупуването на нова техника ще бъде цел на правителството в следващите няколко години, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Близо 200 000 лева са вложени за ремонтите и обновяването, като проектите са планирани и започнати от д-р Добрев още по времето, когато беше изпълнителен директор на болницата.

Отделението по физиотерапия и рехабилитация в Клиниката по неврология разполага с доплеров сонограф, два електроенцефалографа и електромиограф, съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Васил Талев. Той уточни, че се надява в скоро време да разполагат и с апаратура за ядрено-магнитен резонанс.

На водосвета, отслужен по повод на откриването на обновените клиники, присъстваха още заместник-кметът Белчо Белчев, народният представител Живко Тодоров, директорът на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович д-р Николай Колев, началникът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) д-р Златина Нанева, директорът на РЗОК д-р Славка Йорданова и други гости.

Още новини