Начало Новини Актуално Областният управител спаси 13 дка от градския парк на Павел баня

Областният управител спаси 13 дка от градския парк на Павел баня

Актуално

Областният управител Йордан Николов сключи вчера с кмета на Община Павел баня Станимир Радев договор за дарение - безвъзмездно ползване на 13 дка зелена площ за ползване по предназначение. В нея ще бъде инвестирано от Общината за облагородяването на терена и превръщането му в парк за отдих и култура. "Това е политиката на нашето правителство - каза областният управител. - Сгради и имоти, които не се ползват по предназначение, да се дават безвъзмездно за ползване от общините."

Този имот, който е неразделна част от 97 дка парк в центъра на курортния град, на два пъти е обявяван за продажба.
Небезизвестният Иса Бесоолу е спечелил търга за 750 000 лв. с цел застрояване. Тъй като не е платил навреме парите, сделката се обявява за нищожна. В началото на 2009 г. Областната администрация с управител Мария Нейкова обявява втори търг за същия имот с уговорки за по-ниски цени. Тогава се намесва прокуратурата, за да няма спекулации, и спира производството. По този начин парковата площ се спасява от строителните набези.
"Кмет съм на Павел баня от 2003 година - каза по време на церемонията по подписване на договора Станимир Радев. - За първи път държавното управление се обръща с лице към общините. Благодаря на г-н Николов за съдействието, което той ми оказа, за да съхраним парка в курортния ни град, който създава комфорт на почиващите и гражданите в общината, пише вестник Старозагорски новини.
Г-н Николов постъпи мъдро, смело и отговорно, взе бързо решение и успяхме с общи усилия и с негова помощ да съхраним този имот, за който почти беше осъществена сделката за продажба. Павел баня щеше да заприлича като Слънчев бряг. Сега територията ще продължи да краси града и да създава условия за отдих и релаксация на курорта Павел баня.
От името на цялата общественост, от името на общинската администрация и от свое име съм упълномощен да изразя искрена благодарност към г-н Николов."

Още новини