Начало Новини Актуално Областният управител се срещна днес с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион.

Областният управител се срещна днес с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион.

Актуално
област1Областният управител инж. Георги Ранов се срещна днес с Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион. На срещата присъства и зам. областният управител Мариана Кръстева. Тримата обсъдиха въпроси, свързани с връщането на бивши църковни имоти на Старозагорската митрополия.
Инж. Ранов обясни, че вече е изпратил становище до министъра на културата Вежди Рашидов относно имоти, намиращи се в землището на гр. Шипка.Областният управител моли министъра да предприеме необходимите действия за промяна на характера на собствеността на държавата върху имотите и безвъзмездното им прехвърляне в собственост на Старозагорската света митрополия.
От своя страна Негово Високопреосвещенство даде подкрепата си за организацията на честванията, посветени на 140-годишнината от Старозагорското въстание, която ще се отбележи на 16 септември. Дядо Галактион изрази съгласие представител на митрополията да влезе в Инициативния комитет по честванията, който предстои да бъде обособен на 2 април.
В края на срещата Старозагорският митрополит пожела на инж. Ранов и г-жа Кръстева светли Великденски празници.Picture 035 LargePicture 033 Large

Още новини