Начало Новини Актуално Областният управител поиска санкция за пътноподдържащи фирми

Областният управител поиска санкция за пътноподдържащи фирми

Актуално

Фирми, които отговарят за поддръжката на републиканската и общински пътни мрежи и не са почистили и обработили съответните пътни участъци, да бъдат санкционирани. Това е настоял областният управител Недялко Недялков в свое писмо до директора на Областно пътно управление - Стара Загора.

В писмото си Недялков е приложил конкретен сигнал, получен от зам.-кмета на община Братя Даскалови - Стоян Вълчев, за Обединение Стара Загора 2010 (б.р. - състоящо се от три старозагорски фирми) .Обединението има договор с Агенция Пътна инфраструктура за зимна поддръжка на Републиканската третокласна пътна мрежа в общината.
В сигнала на зам.-кмета на Братя Даскалови се цитират конкретни пътни участъци:

- Непочистен път от с. Горно Ново село до Каваклийка
- Непочистен път от Братя Даскалови до с. Православ
- Участъкът с. Съединение - с. Сърневец - с. Пъстрово - почистен, но недостатъчно.

От община Братя Даскалови са се позовали на лоша организация в работата на фирмата подизпълнител на Обединение Стара Загора 2010 и недостатъчното техника.
Заради сигнала областният управител Недялко Недялков е настоял пред директора на Областно пътно управление - Стара Загора, Петър Николов да се приложат каузите от договора на обединението с Агенция Пътна инфраструктура за налагане на санкции.
По последна информация на Кризисния щаб пътната обстановка в област Стара Загора се нормализира. Заради помощта на военните за преодоляване на тежката зимна обстановка областният управител е изпратил благодарствено писмо до ген. Петър Петров, командир на Втора Тунджанска лека пехотна бригада, в което изказва благодарност за помощта и съдействието на генерала и личния състав на поделението.
Вчера следобед усилено се работеше в почистването на района край мъглижките села Селци и Сливито и гурковското с.Димовци.
През следващите дни на територията на област Стара Загора се очакват температури до -15 градуса, което налага стройна организация и пълно зимно почистване на пътищата от републиканската и четвъртокласната пътна мрежа, предупреждават от Областната управа.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини