Начало Новини Актуално Областният управител на Стара Загора търси финансиране за опасния мост на р. Тунджа

Областният управител на Стара Загора търси финансиране за опасния мост на р. Тунджа

Актуално

През тази седмица зам. областният управител на Стара Загора Галина Стоянова ще окомплектова преписката за включването на моста на р. Тунджа при с. Бузовград в т.нар. Аварийни обекти на Агенция Пътна инфраструктура. Сключеният от предишното правителство договор с фирма Пи Ес Ай не е бил подсигурен финансово. Мостът е бил укрепен частично и оставен за експлоатация в крайно опасно състояние, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Галина Стоянова ще добави становище на Басейнова дирекция – Пловдив, Гражданска защита и КАТ, и ще предложи за финансиране най-неотложните дейности в рамките на 499 000 лв. МРРБ и Агенцията са поставили в разчетите си обекта като приоритетен, съобщи Димитър Събев, член на УС на АПИ.
На поисканата от областния управител Йордан Николов среща с ръководството на АПИ, която се проведе в МРРБ, стана ясно, че през тази година ще се направи техническо задание за изграждане на западната връзка на Стара Загора с магистрала Тракия. За 2011 г. е планирано проектиране и разработване на техническата фаза на обекта. Изграждането на скоростната отсечка от първокласен път I – 5,  в участъка между града и крайната точка на Лот - 1 на АМ Тракия, е на фаза проектна готовност. Предстои утвърждаването от технически съвет и се предвижда да се изпълни преди завършването на Лот – 2 от АМ Тракия, съобщи зам. областният управител Галина Стоянова, която присъства на срещата.

 

Още новини