Начало Новини Актуално Областният управител на Стара Загора ще отличи с награди изявени ученици

Областният управител на Стара Загора ще отличи с награди изявени ученици

Актуално

Стара ЗагораПо повод откриването на учебната 2010/2011 година областният управител на Стара Загора Йордан Николов обяви, че ще отличи с награди ученици от област Стара Загора, постигнали изключителни успехи в науката, спорта и изкуствата. Трима от тях ще бъдат наградени на 24 май 2011 година с отличието на областния управител – Почетен плакет и с парична награда в размер на 300 лева.

Награди ще получат и учителите, треньорите и ръководителите на отличените ученици. По повод Празника на българската просвета и култура 24 май тази година награди получиха учениците Делян Лафчиев, Пламена Георгиева, Станислав Кънев и техните ръководители Пенка Ганчева, Алексей Стоев, Петя Минекова и Петър Петров, съобщиха от пресцентъра на областния управител.
Областният управител Йордан Николов участва в официалната церемония по откриването на новата учебна 2010/2011 година в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов” – Стара Загора.Стара Загора
Той поздрави сърдечно учениците и преподавателите, и сподели, че като бивш възпитаник на гимназията се вълнува от празника за първия учебен ден. Николов пожела на младите хора да се учат с голяма любов и желание, и да намерят успешна реализация. Областният управител разгледа с интерес стаите, учебните кабинети и спортната зала. Николов обеща съдействие за среща с ръководството на  Тракийския университет, за да бъде върната на гимназията четириетажна сграда в двора на училището. Той пое ангажимент юристите на областната администрация да преразгледат цялата документация, с която ръководството кандидатства за финансиране по различни проекти и програми, но досега не са успявали да спечелят средства.
С газифицирана отоплителна система, с три съвременно оборудвани компютърни кабинета, с образцови кабинети по специалните и общообразователни дисциплини, с ремонтирани общежитие и учебен корпус, гимназията е едно от най-модерните учебни заведения в страната. Директорът д-р Камен Ябълкаров сподели, че тук се подготвят кадри за цялата страна, поради което гимназията може да се трансформира в национално училище при бъдещето преструктуриране в образователната система. Интересът към предлаганите специалности е голям и от други области. Миналата година са били приети 134 ученици, а тази година са 160.
ПГВМ „Иван П. Павлов” – Стара Загора е носител на награда за безспорни постижения в областта на образователното дело "Анастасия Тошева", на медал "1300 години България" и орден "Кирил и Методий" І степен.
Заместник областните управители Галина Стоянова и Димитър Драчев гостуваха на учениците и преподавателите в Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан” – Стара Загора и Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски”, по повод откриването на учебната година. Главният секретар на областната администрация Мариана Кръстева участва в церемонията за първия учебен ден в СОУ „Васил Левски”.

Още новини